Interviu pentru pentru CASSA.ro
Digitalizarea companiilor din România consider că ar trebui să fie un obiectiv, mai ales în industria financiar contabilă.
Cei de la Cassa Software m-au rugat să le răspund la câteva întrebări, având în vedere faptul că am ales produsul lor, un produs prin care se dinamizează și ușurează munca profesioniștilor contabili, dar aduce și o mare relaxare pentru antreprenori, aceștia nemaifiind nevoiți să stea pe drumuri la contabili sau cu actele în pungi.
Unde mai adaugi și faptul că orice firmă poate avea acces în timp real la informațiile despre compania sa, prin rapoarte friendly și ușor de înțeles.
Interviu pentru pentru CASSA.ro:
Ce a stat la baza deciziei de a înființa o societate de contabilitate?
Încă de când eram adolescent am cochetat foarte tare cu domeniul cifrelor și al afacerilor. Pasiunea pentru domeniul financiar-contabil am deprins-o de la lucrul cu actele firmelor părinților mei, care la început mi s-a părut funny și am luat-o ca pe o joacă. Ulterior, de la o joacă a devenit o provocare personală, însă, așa cum menționam mai devreme, pasiunea și motivația sunt principalii factori care mă definesc în a face ceea ce fac, lucru care mi se pare primordial.
Cât de mult s-a schimbat industria de contabilitate în ultimii ani? Cum?
Atunci când am luat contact cu domeniul financiar-contabil, contabilitatea era ținută pe foaie de hârtie, cu depunerea tuturor declarațiilor fiscale fizic la Administrația Financiară (nu exista pe atunci nici măcar posibilitatea depunerii declarațiilor online). Țin minte si acum, când mergeam cu rucsacul în spinare și așteptam cumințel să îmi vină rândul și să îi înmânez mormanul de declarații funcționarului pentru a îmi da un număr de înregistrare aferent. Acum, aproape totul se desfășoară în format online, iar deplasările sunt doar ocazionale (din Martie 2022 totul se va digitaliza în relația cu Administrația Financiară, cel puțin așa s-a spus la nivel declarativ). Procesul evolutiv în acest domeniu s-a schimbat într-un mod considerabil, atât la noi ca oameni, cât și la nivel de firme de contabilitate, de softuri de contabilitate, aplicații legislative, etc. iar trendul este în continuă evoluție.
Ce relație aveți cu clienții dvs.?
La ABS GROUP ROMANIA se merge pe principiul ca un client să fie mulțumit, în primul rând prin sprijinul acordat îndeaproape, informări despre actualizările legislative în mod constant, taxele și rapoartele furnizate la timp.
Însă cred că factorul cel mai important pentru care ne apreciază clienții este că noi reușim să comunicăm mereu cu ei și să îi îndrumăm constant în procesul managerial în vederea luării celor mai bune decizii cu privire la business-ul lor.
Cum vedeți digitalizarea industriei de contabilitate? Dar clienții dvs.?
În acest moment, o bună parte din proprietarii de business-uri atât de contabilitate, dar și clienții, sunt puțin sceptici în ceea ce privește digitalizarea. După cum bine se cunoaște, ieșirea din zona de confort poate crea stări de confuzie și iritabilitate pe termen scurt, însă evoluția pe mai departe va fi definitorie în mod cert.
Ce i-ați sfătui pe ceilalți contabili care își doresc să-și dezvolte businessul?
Orice business care se dorește a fi sănătos trebuie dezvoltat din mai multe aspecte.
Cele mai importante 5 perspective sunt: mentalitatea, investițiile, branding-ul, marketing-ul, angajații. Dacă acestea din urmă sunt îndeplinite (nu neapărat în ordinea prezentată de mine), restul vine de la sine. Fără o atenție deosebită la cele 5 amintite mai devreme, un business nu are cum să se dezvolte.